Rendkívüli parlamenti ülés a devizahitelesek miatt?

Szili Katalin azt javasolja a szocialista frakció vezetőjének, hogy a képviselőcsoport a devizahitelesek védelmében szükséges intézkedések érdekében fontolja meg az Országgyűlés rendkívüli ülésének kezdeményezését.
NAPI, 2009. augusztus 10. hétfő, 13:50
Fotó:

Az MTI információi szerint az Országgyűlés szeptemberben leköszönő elnöke múlt kedden küldött levelet Mesterházy Attilának, Ebben aggodalmát fejezte ki, hogy a kialakult helyzet mintegy félmillió ember - köztük háromszázezer gyerek - életkörülményét közvetlenül veszélyezteti.

Szili Katalin álláspontja szerint a rendkívüli veszélyek elkerülése érdekében legalább pár hónapos moratóriumra - a banki követelések érvényesíthetőségének ideiglenes felfüggesztésére - van szükség, ami csak az Országgyűlés közreműködésével oldható meg.

Az önkormányzatok jelzései alapján látható, hogy a tulajdonos-bérlő-tulajdonos program parlament által elfogadott konstrukciója felkészülési idő hiányában nem lesz képes megfelelően kezelni a devizahitelből vásárolt lakások bajba került tulajdonosainak törlesztési problémáját - írta az Országgyűlés elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK