Rendőrautók javítják a statisztikát

A hazai újautópiacon - a magánvásárlások visszaesésével - igencsak meghatározóvá váltak a rendőrségi beszerzések. Az öt legnépszerűbb típus esetében a január-szeptemberi adatok alapján az összesített darabszám 15 százalékára voltak vevők a rendfenntartók.
NAPI, 2010. október 4. hétfő, 13:30
Fotó:

A magyarországi újautópiacon az öt legnépszerűbb modell - sorrendben: Ford Focus, Skoda Octavia, Volkswagen Golf, Opel Astra és Skoda Fabia - adta az összesített eladások közel negyedét a január-szeptemberi időszakban a DataHouse Kft. adatai szerint.

Az eladási statisztikán sokat javították a rendőrségi beszerzések, az öt modell 7,6 ezres összesített darabszámának 15 százaléka a rendfenntartókhoz került.

Az év első kilenc hónapjában a Ford Focusok vezették az eladási listát, közel 7 százalékos piacrészesedéssel illetve 2,2 ezres darabszámmal - ebből 500 darabot tavasszal a rendőrség vett át.

A Skodák az ötös toplista két helyét is elfoglalták: az Octaviák a második, a Fabiák az ötödik helyre kerültek az eladott darabszám alapján. Nyáron a rendőrség részére több mint 250 Octaviát adtak át, ami a teljes eladott darabszám több mint 12 százalékának felel meg, míg a Fabiák esetében a 150 rendőrségi kombi 16 százalékos súlyt jelent.

A negyedik helyezett Opel Astrák eladási számait az idén nem javították a rendőrségi beszerzések, szemben a harmadik helyen álló Volkswagen Golf adataival: utóbbi esetében a közel 1,3 ezres darabszámból 268 autó a rendfenntartókhoz került.

HOZZÁSZÓLÁSOK