Mindennek megvan az ára. Én is kaphatnék mindenféle támogatást, de előbb-utóbb valaki úgyis benyújtaná a számlát - idézett Schobert Norbert 168 Órának adott interjújából a hvg.hu.

A fitneszguru beszélt arról is, hogy a hétköznapjait nem járja át a politika: "egyetlenegyszer sem foglaltam állást közéleti kérdésben nyilvánosan, kivéve a migrációs népszavazás előtt, de akkor sem pártpolitikai meggyőződésből, hanem ideológiai okokból. (...) Bármit mondanék is, kiforgathatnák a szavaimat, márpedig én nem akarok sem a politika szócsöve, sem az ellensége lenni."

Schobert Norbert szereti a rendet és a fegyelmet, az interjúban szóba került a rendőri múltja is, arra a kérdésre, hogy ha marad a belügyi vonalon, ma hol tartana, azt mondta: "nem kizárt, hogy én lennék az országos rendőrfőkapitány".

"A kilencvenes években fiatal tisztként kétszer léptettek elő soron kívül, nyolc év alatt még csak szóbeli fenyítést sem kaptam. (...) Azok a tisztek, akikkel annak idején együtt végeztem, ma vezető beosztásban tevékenykednek különböző állami szerveknél. Egyáltalán nem kizárt, hogy hozzájuk hasonló karriert futhattam volna be."

A 168 Óra cikkajánlója szerint Schobert Norbert amióta visszatért a halál torkából, másképp látja a világot, nem görcsöl a múlton, nem aggódik a jövő miatt, csak a napi feladataira koncentrál. Beszélt arról is, hogyan juthatnak zsebpénzhez a gyermekei, miért nem veszi meg másodszor élete autóját, és vannak-e még gyerekkori barátai.

Schobert Norbert tavaly a Forbes magazinnak beszélt először részletesen a nagy tőzsdei bukásáról. Az üzletember szerint nem ő találta ki, hogy tőzsdére viszi a cégét, hanem a Buda-Cash brókercég kereste meg, hogy ez egy jó startup, és ő belement, nagyot álmodott, vitték a távlatok és az ígéretek. Azt is a Buda-Cash találta ki, hogy kell hozzá egy külföldi arc - ő inkább azt a pénzt is márkakampányba forgatta volna. Tárgyalt sok személlyel, Nadallal is, végül André Agassi mellett döntöttek. Schobert szerint a piac hitt a Norbi Update-ben, osztalékot is fizettek a részvényeseknek, de amikor a Buda-Cash brókerház bedőlt, zárolták a részvények 98 százalékát. Amikor az MNB feloldotta a zárlatot, mindenki eladott mindent, amit tudott. Ez volt szerinte a fő oka a zuhanásnak.