Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ahogy arról a Napi.hu beszámolt, egységes életútkövető és tevékenységadminisztrációs rendszer országos bevezetését tervezi az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a hajléktalanellátásban - egy friss törvénytervezet szerint. De más intézkedésekről is döntöttek: a hajléktalanokat a jövőben külön erre szakosított mentőautókba veszik fel. A minisztérium közlése szerint a feladatuk az lesz, hogy eljuttassák majd azokat, akik önerőből nem tudnak bemenni egy hajléktalanellátóba, amihez két 13 évesnél idősebb mentőautót használnak majd, amelyeket papíron le kell selejtezni a jogszabályok szerint, sima mentési feladatban nem vehetnének ezek részt.

A napilap hétfői cikke szerint a kormány nemcsak erről a lépésről döntött: hétfőtől a hajléktalanok utcai tartózkodása ellen fellépő rendőrök autóiban mentőtisztek is ülnek majd. A feladatra önként jelentkezhetnek az OMSZ munkatársai, akiknek "kiemelt" óránként 3500 forintos díjat fizetnek. Ennek ellenére is nagy a felháborodás a mentősök között: nem akarnak a bajbajutottak segítése helyett kiszolgáltatott emberek elleni rendészeti akcióban részt venni.

Azt is kifogásolják, hogy miközben naponta van probléma a Közép-Magyarországi Régióban a mentéssel, még úgyis, hogy vidéki állomások segítenek be, de a kapacitáshiányt ez sem oldja meg.

A lap az ügyben megkereste a minisztériumot is, de nem kapott még választ.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.