Rengeteg dolgozót vesz át a Spar más szektorokból

Csaknem 900 új dolgozót vett át más szektorokból a Spar az elmúlt két hétben azzal, hogy azonnali munkalehetőséget biztosított országos hálózatában az álláskeresőknek. A Spar kiemelten fontosnak tartja az összefogást a munkahelyek megőrzése érdekében - olvasható az üzletlánc közleményében.
K. Kiss Gergely, 2020. április 2. csütörtök, 10:59
Fotó: spar.hu

Ebben a jelenlegi rendkívül nehéz helyzetben kiemelt fontossággal bír a magyar gazdaság számára, hogy minél többen álláslehetőséghez juthassanak és munkahellyel rendelkezzenek. A Spar azonnali segítséget nyújt a munkalehetőségek biztosításával azon honfitársaink számára, akik állásukat vesztették a világjárvány miatt - mondta Maczelka Márk, a cég kommunikációs vezetője.

Március 16-30. között csaknem 900 új munkavállalót vett fel a Spar. A statisztikákból egyértelműen kiderül, hogy először a vendéglátás és az idegenforgalom területét érte el a válság, mert ebből a szektorból igazoltak át a kiskereskedelembe a legtöbben.

A Spar a karrier oldalán folyamatosan publikálja álláshirdetéseit, amelyek nem csak országszerte az áruházakban, de a logisztikai központban, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpontban, illetve a szintén bicskei adminisztrációs központban is kínálnak pozíciókat.

A Spar nemrég jelentette be, hogy a rendkívüli helyzetben minden ledolgozott óra után bruttó 400 forint hűségjutalmat számol el az áruházakban, a logisztikai területen és az élelmiszertermelési területen dolgozó munkavállalói részére, amit a havi bérrel együtt utal a bankszámlákra. A 65 éves és idősebb munkavállalóit a vállalat pedig felmentette a munkavégzés alól, beleértve azokat is, akik idén töltik be 65. évüket. Az egészség megóvása miatt hozott intézkedés idejére a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő díjazás illeti meg a munkavégzés alól ideiglenesen felmentett munkatársakat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lutria, 2020.04.02 17:30

Ha már így bereklámozták meg néztem az oldalt-Budapesten 5 állást hirdetnek,abból 4 boltvezető-helyettes,1db háztechikus...Hol a rengeteg állás?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html