Rengeteg panasz érkezett a taxisokra

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) személyszállítási ellenőrei közel 3300 taxiellenőrzést végeztek az elmúlt évben, és a helyszínen felvett jegyzőkönyvek alapján több mint 2400 esetben tártak fel kisebb vagy nagyobb jogsértést - írja a pénteki Magyar Hírlap a BKK tájékoztatása alapján. A rendezvények alatt gyakrabban bukkannak fel a haszonlesők.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 18. péntek, 07:47
Fotó: Napi.hu

Több mint száz alkalommal voltak olyan visszaélések, mint például a hatósági árnál magasabb tarifa alkalmazása, illetve fix összegben megállapodás egy-egy útra, azaz a taxaméter használatától való eltekintés. Voltak olyan dolgozók, akik befolyásolták a taxamétert, azaz "pörgették" a taxiórát - idézi lapszemléjében az MTI.

A BKK közölte, hogy volt olyan taxis, aki az utastól kapott nagy címletű bankjegyet vett át, de azt állította, hogy csak kisebb címletet kapott, illetve megesett az is, hogy más, jóval értéktelenebb valutában adott vissza.

A taxisok az idén több mint kétszáz alkalommal tagadták meg az ellenőrzést. Összesen kilenc BKK-s személyszállítási ellenőr végez helyszíni ellenőrzéseket, egy pedig az akciókat szervezi, illetve a hatóságokkal tartja a kapcsolatot. Az elmúlt egy évben több mint négyszázszor szerveztek közös ellenőrzést a hatóságokkal. A feltárt jogsértések alapján a BKK az intézkedésekre jogosultaknak közel 2700 intézkedési indítványt küldött.

Javult a helyzet a Liszt Ferenc repülőtéren a Magyar Hírlap beszámolója alapján. A Sziget Fesztivál miatt még mindig sok turista tartózkodik a fővárosban, ilyenkor rendszerint megemelkedik az utaspanaszok száma is.

(Meghökkentő adatok - ennyibe kerül valójában a magyaroknak a taxizás.)

HOZZÁSZÓLÁSOK