Rengeteget költünk az M44-re

A Duna Aszfalt Kft., a Hódút Kft., az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft, a Swietelsky Magyarország Kft., a Soltút Kft. és az A-Híd Zrt. nyerte az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti, bő 60 kilométeres szakaszának a kivitelezésére kiírt nyílt tendert. Az ellenérték 145,7 milliárd forint.
Németh Géza, 2017. január 18. szerda, 19:01
Fotó: Napi.hu

Az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Közbeszerzési Értesítőben tette közzé az eredményt. A munka három szakaszból áll, az első és a második egyaránt 20,5-20,5 kilométer hosszú, míg a harmadik 20,4 kilométeres. Az új gyorsforgalmi út 2x2 sávos lesz.

Az első és a harmadik részt - közös ajánlattevőként - a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. nyerte. Az első részt a becsült 56 milliárd helyett 56,5 milliárd forinttal, míg a harmadik részt 42,5 milliárd helyett 45,2 milliárddal.

A második rész nyertese - szintén közös ajánlattevőként - az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., a Soltút Kft. valamint az A-Híd Zrt. Itt a becsült érték 44,9 milliárd volt, a végleges ár 43,9 milliárd forint lett.

Indult még a tenderen az SDD Konzorcium (Dömper Kft., Subterra-Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft. összeállításban), valamint a Strabag M44 Konzorcium, amelyet a Strabag Általános Építő Kft. és az osztrák Strabag AG alkotott.

A nyertesekkel a szerződést a NIF december 15-én kötötte meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK