BUX
37819

Reptéri taxizás: csak egy maradhat Ferihegyen

A ferihegyi repülőtér színvonalának javítása érdekében gyökeres változásokat tervez a reptéri taxi-szolgáltatások területén a Budapest Airport - közölte a társaság.

NAPI Online, 2006. március 30. csütörtök, 14:32

Az új rendszerrel a BA megfelelő árú, minőségi és átlátható szolgáltatást kíván elérni, ahol a viteldíjakat a város övezetei alapján állapítják meg, a sofőrök nem dohányoznak, elegáns öltözetben dolgoznak és legalább alapfokon beszélnek egy idegen nyelven. A javasolt módosításokat megelőzően a Budapest Airport többször egyeztetett a taxi-szolgáltatást nyújtó társaságokkal, a rendőrséggel illetve határőrséggel, a Fővárosi Önkormányzattal, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával.

A tervek szerint az áprilisi nyílt pályáztatás után júniusban egyetlen céggel köt majd szerződést a reptérüzemeltető a ferihegyi utasfelvételre. A pályázóknak a részvételhez számos feltételnek kell megfelelniük: követelmény az érvényes engedélyek megléte, egy bizonyos minimális flotta-méret, hozzá kell járulni továbbá ahhoz, hogy biztonsági ellenőrzés alá vessék mind a vállalatot, mind pedig annak alkalmazottait. Ha minden jól meg, az új rendszer júliustól indulhat és három évig marad érvényben.

A közlemény szerint a BA ezzel egy időben kulturált taxi-parkolóhelyet alakít ki, a gépkocsivezetők részére pedig jobb szociális infrastrukturális feltételeket teremt.