Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A repülőjegyeket bonyolult algoritmusok alapján árazzák, így ha konkrét időpontra keres repülőjegyet, akkor előfordulhat, hogy a jegyárak egyre-egyre drágábbak lesznek. Emiatt az utazási időpont megválasztásához érdemes nyitottan állni.

Menjünk oda és akkor - természetesen, ha a szabadság is lehetővé teszi -, ahová, és amikor a légitársaságok meghirdetik az akciós útjaikat. Emellett minél távolabbi a foglalás időpontja és az nem a mindenki által megszokott nyaralási időre esik , akkor kedvezőbb anyagi feltételekkel vásárolhatunk repülőjegyet kedvezményes áron - szól az ÁSZ jó tanácsa.

Ha nincs konkrét célpontja, akkor érdemes megnézni a légitársaságok akciós repülőjegyeinek árait - a vásárlást viszont nem ajánlott hetekig elodázni. Jobban járhat anyagilag még úgy is, ha a nyaralás helyszínére átszállással, esetleg az adott ország belső járatával repül.

A repülőjegyek ára csak egy kiindulási alap, mert ehhez még hozzáadódik a reptéri illeték, a bankkártyadíj, a foglalási díj, poggyászdíj. E költségek pedig változóak a légitársaságoknál.

A vásárlásnál ne feledkezzen meg az utasbiztosítás megkötéséről sem, hiszen nNemcsak baleset, betegség, hanem poggyászkár, vagy bármilyen más káresemény esetében anyagi biztonságot ad, mivel jelentős, nem várt költségtől védi meg.

A légitársaságok az olcsóbb jegyáraknál általában a feladott csomagok után egy pluszösszeget kalkulálnak, amely akár 20-25 ezer forint is lehet. Amikor repülőjegyet vásárol, győződjön meg arról, hogy a csomag után számítanak-e fel többletköltséget, és ha igen, mennyit. Hozzá lehet szokni, meg lehet tanulni a "kézipoggyásszal repülés" technikát. Lehet egy olyan "basic" utazási csomagunk, amely megfelelő pár napra, de akár hetekre is - hangzik a tanács.