Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNB egyebek mellett kötelezte a társaságot, hogy szeptember 30-ig vizsgálja felül belső szabályzatait, eljárásrendjeit és ügyrendjeit, aktualizálja a hatályos jogszabályoknak megfelelően, és gondoskodjon az ellentmondások megszüntetéséről. Felszólította arra is, hogy biztosítsa a felügyelőbizottság jogszabályszerű működését, gondoskodjon arról, hogy a testület a belső ellenőrzés megállapításai alapján rendszeresen tegye meg a szükséges ajánlásokat és javaslatokat. Kötelezte továbbá, hogy összeférhetelenségi szabályzatát egészítse ki az összeférhetetlenség valamennyi esetkörével, dolgozzon ki a folyamatba épített kontrollpontokat, a vezető állású személyek, a vezető testületek tagjai esetében gondoskodjon az összeférhetetlenségi nyilatkozatok meglétéről - írja az MTI.

Az MNB kötelezte a társaságot arra is, hogy a kockázati tartalékok számviteli elszámolását a jogszabályoknak megfelelően végezze, építsen kontrollpontokat a folyamatba. Felszólította, hogy a beváltott ügyletek mögötti fedezeteket a számviteli előírásoknak megfelelően mutassa ki főkönyvi nyilvántartásában, működtessen kontrollokat, amelyek alkalmasak a feltárt mulasztás kiküszöbölésére. Kötelezte arra, hogy a tőkekövetelmény számítása során a jogszabályoknak megfelelően határozza meg a kitettségi osztályokat és a kitettségi kockázati súlyozást, ennek érdekében tőkeszámítási szabályzatát egészítse ki olyan folyamatba épített kontrollpontokkal, amelyek biztosítják a tőkekövetelmény meghatározásának, illetve a kapcsolódó felügyeleti jelentések elkészítésének jogszabályszerűségét.

Az MNB az adatbiztonsággal kapcsolatban is megfogalmazott feladatokat, melyeket október 31-ig kell teljesítenie a társaságnak, emellett rendkívüli adatszolgáltatást is előírt számára.