A Hír Tv-nél és az Echo Tv-nél is attól tartanak, hogy a két csatorna működésének "összehangolása" jelentős létszám-leépítéssel jár - értesült a Népszava. A lap szerint a Hír Tv-ben egy leltár borzolja most a kedélyeket, és többen emlegetnek egy rejtélyes decemberi időpontot, amikor "nagy bejelentést" tesz a csatorna vezetése.

Mint ismert, Nyerges Zsolt a nyáron megvásárolta Simicska Lajos üzleti érdekeltségeit. Míg az első hírek még arról szóltak, hogy a két csatorna ugyan összehangolt profillal, de továbbra is önállóan működik majd, legutóbb - az Echo Tv-ből származó információk szerint - már arról szóltak a pletykák, hogy a két csatornát összevonják, mégpedig úgy, hogy az Echo infrastruktúráján készülnek a Hír Tv-s arculattal a műsorok.

A Népszava szerint Vaszily Miklós Echo Tv-hez igazolása újabb bizonytalanságot okozott mindkét csatornánál. A lap több forrása azt feltételezte, hogy a mandátuma nagyjából arról szól, hogy szervezze újra és racionalizálja a működést, csökkentse a költségeket.

A lap szerint mára olyan helyzet állt elő, amiben a Hír Tv és az Echo Tv munkatársai is attól tartanak: az összevonás úgy történik majd, hogy tőlük bocsátanak el sokakat. Több egymástól független forrásból egy december 20-i dátumot is hallott a lap, mint a "változások" (leépítések) bejelentésének időpontját.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel