Novemberben az ipar belföldi értékesítés árai 1,3 százalékkal, és ezen belül a feldolgozóipari ágazatok árai 0,4 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz képest. Legnagyobb mértékben a vegyi anyag, termék gyártásában (2,2 százalék), a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozásban (1,1 százalék), és az élelmiszeriparban (0,5 százalék) lettek alacsonyabbak az árak.

Nagyobb áremelkedést mértek a járműgyártás (1,3 százalék), a fa-, papír- és nyomdaipar (1 százalék), valamint az egyéb feldolgozóipar és javítás (0,9 százalék) területein. Nem változtak az árak a gyógyszergyártásban és a kohászat, fémfeldolgozásban. A feldolgozóipar többi területén -0,4 és +0,6 százalék közötti árváltozást figyeltek meg 2013. októberhez képest.

A nagy súlyú villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágban 2,8 százalékkal tovább csökkentek az árak a rezsicsökkentés hatására. 2012 novemberéhez viszonyítva a belföldi értékesítésben 1,9 százalékkal estek, a feldolgozóipari ágazatoknál összességében 0,1 százalékkal kismértékben emelkedtek az árak.

Az ipar forintban mért exportértékesítési árai 0,3, a feldolgozóipari árak 0,4 százalékkal növekedtek 2013 novemberében az előző havihoz képest. A gép, gépi berendezés gyártása és az egyéb feldolgozóipar és javítás területeken (1,7-1,7 százalék) és a fa-, papír- és nyomdaiparban (1,4 százalék) emelkedtek leginkább az árak. Csökkentek az árak a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában (1,5 százalék), a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozásban (0,5 százalék), az élelmiszeriparban és a vegyi anyag, termék gyártásában (0,2-0,2 százalék). A feldolgozóipar többi területén 0,2 és 1,3 százalék között növekedtek az árak. A villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágban 2 százalékkal estek az árak. A forint az euróval szemben 1, míg az amerikai dollárral szemben 2 százalékkal gyengült októberhez képest. Az előző év azonos időszakához viszonyítva az ipar forintban mért export árai 2,1 százalékkal, míg a feldolgozóipari ágazatok árai 2,2 százalékkal növekedtek.

A belföldi értékesítésben az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül 2013 novemberében az előző hónaphoz képest az energiatermelő ágazatokban 2,3, a továbbfelhasználásra termelő ágazatokban 0,4, és a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatokban 0,1 százalékkal alacsonyabb, míg a beruházási javakat gyártó ágazatokban 0,5 százalékkal magasabb árakat mértek. 2012. novemberrel összehasonlítva az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban összességében 3,2 százalékkal csökkentek, míg a beruházási javakat előállító ágazatokban 1,9, a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatokban 1,4 százalékkal emelkedtek az árak.