Riasztást adott ki a Magyar Telekom

Csalók próbálnak meg visszaélni a Telekom nevében, kötelező adategyeztetés címén, amely következő öt hétben a legfontosabb feladat lesz a korábbinál jóval szigorúbb szabályozás miatt - írja a hvg.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. május 26. péntek, 11:33
Fotó: Reuters

Aki feltöltőkártyásként nem végzi el az adategyeztetést, annak egyszerűen deaktiválják SIM-kártyáját, és végérvényesen megszüntetik a hívószámát.

A Magyar Telekom Facebook-oldalán közzétett felhívás szerint csalók a jelenleg folyamatban lévő Domino-adategyeztetésre hivatkozva hívják fel ügyfeleiket és kérik, hogy küldjenek sms-t egy egy általuk megadott számra. A Telekom felhívja mindenki figyelmét, hogy ugyan az adategyeztetéssel kapcsolatban valóban megkeresik ügyfeleiket, de kizárólag egy tájékoztató üzenetet küldenek nekik arról, hogy szükség van az egyeztetésre - idézi a portál.

A szolgáltató (ahogy a Vodafone és a Telekom, úgy a Telenor sem) nem hívogatja ezzel kapcsolatban ügyfeleit, és főleg nem kérik azt, hogy az ügyfelek sms-ben küldjék el bárkinek adataikat. Sms-es adategyeztetésre egyébként nincs is lehetőség.

HOZZÁSZÓLÁSOK