A magyarországi Aldi évek óta terjeszkedik, ám eközben előfordult, hogy üzletet kellett bezárnia, ez történt például a paksi egységgel is.

Fordulat

Most azonban a boltlánc úgy döntött, hogy újra megnyitja ezt a boltját. Erről még a nyáron adott hírt a Paksi Hírnök nevű online újság adott hírt az ottani Aldi újbóli megnyitásáról. A Buksza megkeresésére az Aldi megerősítette, hogy ismét elérhető lesz a 6-os út mellett - a Vasút utcában - lévő, korábban bezárt egység. Az Aldi tájékoztatása szerint várhatóan idén ősszel nyitnak.

Az Aldi válaszában utalt arra is, hogy "folyamatosan figyeli a vásárlók igényét és ezekre reagálva alakítja kínálatát és működését". Ez a gyakorlatilag azt jelenti, hogy a paksi atomerőmű-bővítés miatt döntött a újbóli boltnyitásról a boltlánc.

A konkurencia már ott van

Az Aldinak ahogy az ország számos más részén komoly riválisai vannak: a helyi Lidl-üzlet mindössze 2-300 méterre van, de a közelben - 1-2 kilométerre - van boltja például a Tescónak és a Penny Marketnek is.

A legnagyobb diszkontláncok (Aldi, Lidl, Penny) közül egyébként az Aldinak van a legkevesebb boltja országszerte, jelenleg 124 üzlettel rendelkezik a boltlánc, a Lidlnek több mint 160, a Pennynek pedig több mint 200 boltja van. Az Aldi tavaly nyáron azt közölte a Bukszával, hogy a középtávú cél a 200-250 üzletből álló hálózat létrehozása.