Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beruházással a mintegy 700 embert foglalkoztató magyar tulajdonú cég megduplázza termelési kapacitását és javítja a termékek minőségét.

A modernizáció jegyében ma már a robotizáció is elengedhetetlen az eredményes működéshez. Az Opus Global Nyrt. felelős tulajdonosként ugyanakkor ügyelt arra, hogy a robotok valóban csak a hiányszakmákban váltsák ki az élőmunkát - mondta Mészáros Beatrix, a tulajdonos Opus Global Nyrt. igazgatótanácsának elnöke (képünkön) az MTI beszámolója szerint.

Megköszönve a kormány támogatását úgy fogalmazott, az üzemcsarnok meg fogja szolgálni a belé vetett bizalmat, ki fogja venni a részét Nógrád megye ipari, munkaerőpiaci és kutatási célú terveinek megvalósításából.

A kormány kiemelten támogatja azokat a vállalati fejlesztéseket, amelyek a munkaerő megtartása mellett a hatékonyság növelésével és modern technológiákkal hiányszakmákat váltanak ki. A nagyvállalati támogatási programban 2015 óta 78 milliárd forint támogatást helyeztek ki, ebből több mint 200 milliárd forint értékű fejlesztés, beruházás valósult meg Magyarországon, és 2400 új munkahely is létrejött. Nincs olyan megye, amelyben ne valósult volna meg ilyen típusú támogatás - fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter.

A Wamsler SE Közép-Európa legnagyobb tűzhely- és kandallógyára, részesedése az összeurópai piacon eléri a nyolc százalékot. Az új üzem pedig a legmodernebb, XXI. századi technológiát alkalmazza.

Az üzemcsarnokot, amelynek alapkövét múlt év márciusában tették le, úgy tervezték, hogy a kandallógyártás teljes technológiai folyamatát házon belül tarthassa a Wamsler. A lemezdarabokat automatizált berendezések vágják ki, a megmunkálást, így a méretre hajlítást, a hegesztést és a csiszolást robotok végzik, a munkadarabokat automatizált festősoron fényezik - mondta Finta Ferenc, a Wamsler SE vezérigazgatója.