Sokszor mondjuk, nem leszünk összeszerelő üzem?

A gazdaságban a hozzáadott értékre, az országban fejlesztett termékekre helyeződik egyre inkább a hangsúly, ezt a tendenciát erősíti a svájci F. Hoffman-La Roche gyógyszeripari vállalat döntése arról, hogy Budaörsre hozza az Európai Farmakovigilancia Központját (Gyógyszermellékhatás-jelentési Központ) - véli Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Domokos Erika, 2019. szeptember 26. csütörtök, 19:32
Fotó: Pixabay

Peter Burkhart, Svájc magyarországi nagykövete arról beszélt, hogy Svájc számára a gyógyszeripar régóta kiemelkedő jelentőségű iparág, az állandóan innováló és beruházó gyógyszeripari vállalatoknak köszönhető a svájci gyógyszeripar világszínvonala. A beruházások, mint például az új farmakovigilanciai központ kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy Magyarország a világ leginnovatívabb országai közé tartozzon. A gyógyszerészeti kutatás választ ad a 21. századi élet legsúlyosabb kihívásaira is.

A Roche elkötelezett Magyarország és a magyar betegek iránt - közölte Irma Veberic, a Roche Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalatuk 1984-ben nyitotta meg magyar irodáját, és ma már több mint 1000 alkalmazottal dolgozik a gyógyszeripari, a diagnosztikai és diabétesz üzletágakban, valamint a Roche Szolgáltató Központban és az Európai Törzskönyvezési Központban. Az új Farmakovigilancia Központ nagy szakértelmet igénylő feladatok ellátására hivatott, amely lényegesen hozzájárul a betegek biztonságához és jóllétéhez Európa-szerte - tette hozzá Irma Veberic.

A Farmakovigilancia Központ a Roche budaörsi irodájában kezdte meg a működését, feladata, hogy az Európai Unióból és a balkáni országokból (összesen 29 országból) beérkező Roche gyógyszerekkel kapcsolatos mellékhatás-jelentéseket feldolgozza. A mellékhatások folyamatos monitorozása és jelentése hatósági követelmény és a gyógyszerek biztonságos alkalmazását segíti elő.

Huszonöt, nagyon magas hozzáadott értéket előállító új munkahely jön létre azzal, hogy Magyarország nyerte el a gyógyszeripari k+f beruházást. Az államtitkár szerint a világ legszínvonalasabb munkaadói a mai napig értékelik, hogy a magyar szürkeállomány a világ élvonalába tartozik. A vállalt csaknem 35 éve van jelen Magyarországon és mára közel 1000 munkavállalót foglalkoztat - idézte az MTI Magyar Leventét.

HOZZÁSZÓLÁSOK