Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az augusztus 12-i bejegyzés szerint ugyanis a projekt összköltsége a kivitelező által eredetileg elvállalt 140 millió 220 ezer forintról 331 millió 410 ezer forintra ugrott, majd ez az összeg tornázta fel magát az augusztus 25-én élesített újabb hirdetmény szerint 358 millió 410 ezerre.

A 218 millió forintos drágulást azzal magyarázzák, hogy elsőre még 129,7 millió forint értékben vállalta el a munkát a Smart Lynx tavaly májusban - meghívásos rendszerben, egyedül indultak a tenderen - az eredetileg tervezett 1050 parkolóhelyes okosítási munkát. Akkor volt további 450 helynyi opció is volt, de ezt átlépték.

Idén márciusban aztán az ajánlatkérő Belváros-Lipótváros Közterület-Felügyelet bővítette a pakkot, akkor híztak a kondíciók a fentebb ismertetett 1700 + 500 parkolóhelyes verzióra. Erre érkezett a mostani ajánlat.

Az okosparkolási program lényege, hogy a szabad helyet keresve cirkáló autósok életét könnyítené meg, úgy, hogy a szenzorokkal felszerelt belvárosi parkolóhelyek valós időben továbbítanák a telítettségükről szóló információkat egy szerverre, mely egy ingyenes alkalmazáson keresztül továbblőné azokat a sofőrök okostelefonjára.

A projekten a Smart Lynx Kft. dolgozik, mely Rogán Antal régi ismerőse, Tábori Tamás cége - írja a portál.