Rogán Antal példaként azt mondta, hogy lesz olyan módosítás, amely a tőkemegfelelési mutatót érintően kedvező lesz a takarékszövetkezeteknek.

A politikus hangsúlyozta, az államfő sem vitatta a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény eredeti célját. A jövőben is biztonságban kell lennie minden takarékszövetkezeti betétnek és részjegynek - emelte ki a frakcióvezető.
Áder János azért küldte vissza a jogszabályt az Országgyűlésnek, mert több ponton sem ért egyet az abban foglaltakkal. Az államfő hangsúlyozta: a jogbiztonság elvére és a "normavilágosság követelményére figyelemmel" a törvény szövege pontosításra szorul a jogrendszerbe való beilleszkedés érdekében.

A múlt kedden beterjesztett és kivételes sürgős eljárásban megtárgyalt javaslatot csütörtökön fogadta el az Országgyűlés 214 igen és 42 nem szavazattal. A jogszabály célja a preambulum szerint a takarékszövetkezeti szektor átalakítása, mivel annak tőkeellátottsága alacsony, szervezettsége és szolgáltatási szintje nem megfelelő, és félő, hogy jelenlegi formájában nem lesz hosszú távon működőképes.

A takarékszövetkezeti törvényt és az államfő által kedden visszaküldött másik két jogszabályt még a nyári szünet előtt, e hét pénteken újra elfogadhatja a parlament.

Utóbbi két jogszabállyal kapcsolatban Rogán Antal sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az egyházügyi törvény esetében orvosolják a jogalkotási hibát, továbbá jelezte, osztják a köztársasági elnök álláspontját abban a kérdésben is, hogy a negyedik alkotmánymódosítással összefüggő törvénycsomagnak a médiatörvényt átíró egyik passzusa nem felel meg az alaptörvénynek. Ezért a módosításnak ezt a részét visszavonják, és egy újat nyújtanak be helyette - közölte.