Az úton lévő kamionos szállítmányoknak is vissza kellett fordulniuk - írta a portál.

Az előzmények kapcsán a portál felidézi, 300 fős különítmény szállta meg tavaly novemberben a Bige Holding szolnoki üzemét, a hatóságok tájékoztatása szerint a nyomozás hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt folyik. Május végén a nyíregyházi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki Bige Lászlót.

A legújabb akció oka, hogy a hatósági szakemberek ismételten hiányosságokat tártak fel a szolnoki gyárban, emiatt ott a biztonságos működés feltételei nem adottak, ezért a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági jogkörében eljárva megtiltotta az üzem működését.

A cikk szerint már korábban is felvásárlási célpontnak tartották az egyre jobban eladósodó műtrágyabirodalmat, a 2018-ban a csoport zászlóshajója, a péti Nitrogénművek Zrt. 15 milliárdos veszteséget mutatott ki, saját tőkéje 60,2 milliárdról 45 milliárdra csökkent, közben a csoport árbevétele szinte stagnált (91, milliárd után 92,9 milliárd), a kötelezettségállománya meghaladja a 120 milliárd forint.