Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Esedékessé vált az úgynevezett Kun-Mediátor ügy vádlottjával szemben elrendelt bűnügyi felügyelet indokoltságának felülvizsgálata, és a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a kényszerintézkedés további fenntartására tett indítványt - adta hírül a Szegedi Felülvizsgálati Főügyészség.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség az ügyben 2017. június 2-án többek között különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat. A vád szerint a terhelt cselekményeivel több mint 760 személyt károsított meg. Volt olyan sértett, aki több mint 1 milliárd forinttal károsodott, de sokan voltak olyanok is, akik több tíz millió forintot veszítettek a vádlottal kötött "üzleti befektetés" miatt.

A bróker Marcsiként emlegetett D. Sándorné a gyanúsítotti kihallgatását megelőzően külföldre távozott és ott csaknem másfél évig rejtőzött, hogy kivonja magát a büntetőeljárás hatálya alól, kézre kerítésére a belize-i hatóságok közreműködésével került sor. A vád szerinti cselekményei "jelentős tárgyi súlyúak", elítélése esetén hosszú büntetéssel kell számolnia.

A terhelt 2016. december 16. napjától letartóztatásban volt. Mivel annak tartama elérte a törvényi maximumot, az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék 2019. december 10-én döntött arról, hogy a letartóztatás megszűnésétől a terhelt bűnügyi felügyeletét rendeli el a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazása mellett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlott eljárási cselekményen történő jelenlétének biztosítása, a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében a vádlott bűnügyi felügyeletének változatlan magatartási szabályok mellett történő további fenntartását indítványozta. A kényszerintézkedés felülvizsgálatáról az arra hatáskörrel rendelkező Szegedi Ítélőtábla dönt majd.