Rossz hír a budapestieknek - újabb pofon a metrófelújításhoz

Vélhetően a meghosszabbított határidőt sem tudja tartani az Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft., így a budapestiek nélkülözni lesznek kénytelenek azt a 180 csuklós buszt, amelyet részben a metrópótláshoz szántak.
Komócsin Sándor, 2018. január 8. hétfő, 08:52
Fotó: Napi.hu

Vélhetően április végére sem tudja leszállítani az Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft. azt a 180 Modulo M168D típusú csuklós buszt, amelyet a Volánbusz rendelt, de budapesti használatra szántak, pedig ez már egy meghosszabbított határidő - írta a Magyar Nemzet az iho.hu szakportálra hivatkozva.

A portál szerint folyik az egyik busz összeszerelése a BKV kelenföldi garázsában, ezenkívül egy mozgásra is képes példányról lehet tudni (képünk illusztráció). Az eredeti megbízás szerint a cégnek 2017. augusztus végére kellett volna leszállítania a buszokat, amiből egy sem jött össze.

A szerződés felbontása helyett a tűzoltókészülékek beszerelésével kapcsolatos rendelet módosítására hivatkozva kitolták a  határidőt 2018 áprilisára. Az Ikarus Egyedi egyébként a napilap szerint Matolcsy György jegybank elnök unokatestvére Szemerey Tamás közvetett tulajdona. (Szemerey 17,9 milliárd forint becsült vagyonnal a 47. Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadványban - a szerk.).

A nyitókép forrása: Katona Vanda/Napi Gazdaság

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.01.08 12:11

3824-ben is az orosz metrók lesznek ebben az országban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html