Rosszindulatú gyanúsításról és hazugságról ír a Századvég

A Századvég szerint megalapozatlanok a sajtóban megjelent - a minősített dokumentumok kezelésével kapcsolatos - felvetések és sejtetések.
Inforádió, MTI, 2015. november 4. szerda, 08:32
Fotó: Napi.hu

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta: határozottan visszautasítanak minden, az alapítvány működésével kapcsolatban terjesztett rosszindulatú gyanúsítást és hazugságot. Az alapítvány szerint nagyfokú tájékozatlanságról tanúskodnak és számos csúsztatást tartalmaznak a sajtóban a Századvéggel kapcsolatban megjelent felvetések.

A Századvég minden tekintetben betartja a vonatkozó jogszabályi előírásokat és ennek megfelelően működik - szögezték le közleményükben.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke vasárnap azt közölte, a testület következő ülésén napirendre tűzi "a Századvég-ügyet". Mint mondta, tájékoztatást fognak kérni arról, hogy a Századvég munkatársai közül kik, miért és milyen minősített dokumentumokba tekinthettek bele. A testület összehívását szombaton Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke kezdeményezte, aki felidézte: Pintér Sándor belügyminiszter egy írásbeli kérdésére adott válaszából derült ki, hogy "a kormány közeli Századvég Politikai Iskola munkatársainak 2013-ig egyáltalán nem volt az állam titkainak kezeléséhez szükséges biztonsági tanúsítványa".

HOZZÁSZÓLÁSOK