Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Audi mintegy 900 millió eurós ( 252 milliárd forintos) beruházással bővíti győri kapacitásait 2013-ig, s ezzel közvetlenül 1.800 munkahelyet hoz létre. A szeptember 23-án bejelentett beruházás eredményeként 2013-tól évente több mint 125 ezer gépkocsit gyártanak majd az Audi magyarországi telephelyén.

Az Opel szentgotthárdi motorgyárát bővíti 500 millió eurós beruházással, s ezzel mintegy ezer új munkahelyet teremt. A beruházás szeptemberi bejelentésekor Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány október közepén dönt arról, hogy milyen támogatást nyújt az autóipari cég beruházásához.

Lőre Péter, a győri Audi Hungaria Motor kft. kommunikációs igazgatója a szakportálnak elmondta, a magyar kormány arra ösztönzi az Audit, hogy növelje a magyar beszállítók arányát. Lőre Péter cáfolta azt a járműipari berkekben terjedő verziót, hogy a magyar kormány a támogatás fejében kikötné, hogy a győri Audinak hány százalékkal kell emelnie jelenlegi 6,5 százalékot képviselő magyar beszállítói arányát. 

"Ilyen pont nincs a szerződésben "- közölte az autoproval Lőre Péter, aki elmondta azt is, a győri Audi Hungaria Motor Kft. szeretné növelni a magyar beszállítók arányát, s ennek elősegítésére a közeljövőben megállapodást ír alá az ITD Hungary Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséggel.

Korábban hasonlóan nyilatkozott Solt Tamás, a General Motors Powertrain Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója is, aki az autopronak úgy fogalmazott, a kormány részéről nagy az elvárás a magyar beszállítók számának növelésére. 

Járműipari körökben elterjedt információ szerint az Opel 7,5 milliárd forint, a győri Audi pedig húszmilliárd forint körüli állami támogatásra számíthat - írta a járműipari szakportál.