BUX
38799

RTL Csoport: a reklámadó a sajtószabadság végét jelentené

A tervezett reklámadó bevezetése a sajtószabadság végét jelentené Magyarországon - mondta az RTL Group (RTL Csoport) kelet- és délkelet-európai tevékenységéért felelős vezetője a Handelsblattnak.

MTI-Eco, 2014. június 6. péntek, 12:09

"Attól kezdve, hogy keresztülviszik ezt az adóztatást, nincs többé sajtószabadság Magyarországon" - mondta Andreas Rudas a német üzleti lap pénteki számában megjelent beszámoló szerint.

Az RTL Klub országos kereskedelemi televíziót üzemeltető RTL Magyarország anyavállalatának régiós vezetője hozzátette: a tervezett reklámadó "kísérlet arra, hogy diktatórikus intézkedések nélkül korlátozzák a sajtószabadságot". Megjegyezte: "nem fordulhat elő, hogy ne legyen független sajtó egy Európa közepén fekvő országban"

Andreas Rudas úgy vélte, hogy a tervezett adóteher "egyértelműen az RTL-t célozza". A társaság azonban nem tér ki a konfliktus elől és nem kíván megválni magyarországi érdekeltségétől - mondta a luxembourgi központú, a német Bertelsmann többségi tulajdonában álló RTL Csoport térségi vezetője, kiemelve, hogy "eszünk ágában sincs elhagyni Magyarországot".