Rudi újra ringbe száll az MTV-elnöki posztért

A négyéves elnöki időszakának végéhez közeledő Rudi Zoltán újra pályázni kíván a Magyar Televízió elnöki posztjára - jelentette be a köztévé vezetője mai tájékoztatóján. A pályázat eredményhirdetése jövő márciusban esedékes.
Diószegi József, 2007. november 20. kedd, 12:15
Fotó:

Rudi alapvetően sikeresnek ítélte a vezetése alatt eltelt négy esztendőt az MTV életében. Ennek egyik jeleként értékelte, hogy az évi tízmilliárd forint körüli veszteséget irányítása alatt sikerült lefaragni, tavalyelőtt az adózás előtti eredmény már 1,6, tavaly 4,4 milliárdos pozitívumot mutatott.
Az elnök megfelelőnek tartotta továbbá a nézőkért folytatott, a kereskedelmi televíziók 1997-es megjelenésével kezdődött versenyben az MTV által elért harmadik helyezést.

A eredmény részben a reorganizációs programnak köszönhető, amely egyebek között jelentős létszám-racionalizálást is magában foglalt. A létszám megfeleződött, ma 1700-an dolgoznak az intézményben, de Rudi további leépítést kilátásba helyezett idén és jövőre, így a tervek szerint 2009-ben -
amikor az MTV a Szabadság téri székházból 2009-ben átköltözik új gyártóbázisára - már 1200-an lesznek.

Érdeklődésünkre Rudi sikertelenségeiről is számot adott, így például sajnálatosnak tartja, hogy a három, jól előkészített tematikus csatorna közül egyik sem indulhatott el különféle üzleti, gazdasági, politikai okokból.

HOZZÁSZÓLÁSOK