Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 34 éves kecskeméti férfi 2013 júniusától egy kiskunfélegyházi nagyáruház biztonsági osztályvezetőjeként dolgozott, ahol feladata a betöréses és vagyonvédelmi rendszerek, valamint az áruházi folyamatok biztonsági kontrollja volt - adta hírül a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádlott e beosztását felhasználva elhatározta, hogy az áruházban tárolt nagyobb értékű műszaki cikkeket ellopja és azokat továbbértékesítve rendszeres haszonra tesz szert. 2015 elején, néhány hónap leforgása alatt az áruház tároló helyiségéből több alkalommal összesen 90 darab különböző típusú mobiltelefont, 1 darab elektromos borotvát, 3 darab headsetet, 7 db hordozható merevlemezt, 21 darab tabletet és 1 darab motoradalékot lopott el. Ezek mindegyike értékesítésre váró, kifogástalan állapotban és gyári csomagolásban lévő termék volt, melyek értéke több, mint 3,4 millió forint volt.

A vádlott a lopott dolgok egy részét értékesítés céljából átadta édesanyjának, akinek nem volt tudomása arról, hogy azok lopásból származnak. A nyomozás során a lopott műszaki cikkeket megvásárló személyektől összesen 92 500 forint értékű áru lefoglalására került sor.

Az ügyészség a férfit folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja, amely 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A szabadlábon lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.