Sajnálkozik az NFÜ a gyanús KEOP-nyertesek miatt

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint nem frissítették a honlapjukat, ezért azon téves adatok szerepeltek, ami alapján az atlatszo.hu tegnap azt írta, hogy mintegy 3 milliárd forintot osztottak ki KEOP-pályázaton gyanús cégeknek.
MTI, Napi.hu, 2013. szeptember 24. kedd, 13:48
Fotó: Napi.hu

Még nem döntöttek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) a Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP) meghirdetett napelemes pályázatok támogatásáról - közölte az NFÜ sajtóosztálya kedden. Az atlatszo.hu internetes újság hétfőn írt arról, hogy olyan cégek részesültek 100 millió forint feletti támogatásban, amelyeknek "túlnyomó többségük frissen alapított, korábban más tevékenységet nem végző vállalkozás, néhány pedig a pályáztató szervezethez is köthető". Az összes megítélt támogatás mintegy 3 milliárd forint. Az NFÜ tájékoztatása szerint a fejlesztési ügynökség honlapján téves adatok szerepelnek, ugyanis a július 25-én meghozott támogatói döntéseket felfüggesztette Lázár János államtitkár - aki az NFÜ-t augusztus 1-jétől felügyeli kormánybiztosként -, és erről az érintetteket hivatalosan tájékoztatták.

Az ügynökség szerint a forrásvesztés elkerülése érdekében a fejlesztéspolitikai intézményrendszer kiemelt prioritásként kezeli, hogy a KEOP-os pályázatok esetében minél hamarabb döntés szülessen. "Az alternatív energetikai projektek az ország hosszú távú és fenntartható növekedése szempontjából is fontosak, éppen ezért különös gondossággal kell eljárni a kedvezményezettek kiválasztásánál" - közölte az NFÜ sajtóosztálya, hozzátéve, hogy heteken belül várhatóak a végleges döntések.

Nagyon sajnálkosnak tartja az NFÜ

Azt is jelezték, hogy az NFÜ honlapján szereplő információk tájékoztató jellegűek, a hivatalos kommunikáció a pályázókkal és kedvezményezettekkel más módon történik. "Ezzel együtt nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy nem vettük észre a téves adatokat, de ezt a hibát még a mai nap folyamán kijavítjuk" - közölte az NFÜ sajtóosztálya.

(Ugyanakkor a nyilvánosság számára is elérhetővé kellene tenni az adatokat az uniós és magyar támogatások kedvezményezettjeiről - a szerk.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

oszibarack, 2013.09.30 18:25

http://atlatszo.hu/2013/09/23/frissen-alapitott-es-nfu-kozeli-cegek-kaszaltak-a-somogyi-naperomutenderen/

Már nem kaszálnak mert Lázár beintett nekik. Túl átlátszó volt. Tiszta lánckereskedelem. Te megcsinálod X forintért én meg 1,3 x X forintért eladom az államnak. Mert tőlem (tőled nem) megveszi.

Lázár másnak adja a pénzt.
http://atlatszo.hu/2013/09/30/lazar-janos-hozza-nyilvanossagra-a-naperomu-mutyi-reszleteit/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html