Salamander-gyárbezárás Magyarországon (részletes)

Mégsem volt "tiszta spekuláció", s a Salamander mégis bezárja 900 főt foglalkoztató bonyhádi gyárát, a Sabona Kft. üzemét. A cipőiről ismert konszern a márkakollekcióval foglalkozó műszaki fejlesztési részleget ugyanakkor kornwestheimi központjából áthelyezi Martfűre, másik magyarországi üzemébe, a Saltis Kft.-hez. A magyarországi érintettek még nem kaptak hivatalos értesítést.
Ádám Viktor, 2003. január 10. péntek, 13:12
Fotó:

A NAPI Online megkeresésére Bonyhádon egyelőre nem nyilatkoznak az ügyről, a martfűi társaság pedig még nem kapott hivatalos tájékoztatást az anyacégtől.
A Salamander vezetése úgy döntött, hogy a következő hónapokban több mint 400 németországi munkahely szűnik meg, s a Németországon kívüli üzemekből is - vagyis a bonyhádiból - elbocsátanak mintegy 900 munkatársat - jelentette ki a Salamander sajtóilletékese, akit az MTI idézett. A vinningeni és a schrozbergi gyártóhelyet külföldre helyezik át, az eddigi termelési kapacitásokat erőteljesen csökkentik.
A szóvivő egyébként tegnap még tiszta spekulációnak minősítette az elbocsátásokról szóló németországi sajtóértesüléseket. Az [origo] úgy tudja, hogy a bonyhádi Munkaügyi Központ adatai szerint a térségben a regisztrált munkanélküliek száma 1200 fő, így egy 900 fős elbocsátás után csaknem megkétszereződne a regisztrált állástalanok száma. A munakügyi központ szerint kizárt, hogy a megyén belül meg tudnák oldani a dolgozók további foglalkoztatását.

HOZZÁSZÓLÁSOK