Salamander: gyárbezárás Magyarországon is? (új)

A főként cipőiről híres német Salamander akár 1 300 embert is elbocsáthat, s a leépítések a konszern két legnagyobb, Magyarországon található üzemét is érinthetik - jelentette az MTI a Stuttgarter Zeitung cikkére hivatkozva. A cég sajtóosztályának munkatára tiszta spekulációnak minősítette az értesülést.
NAPI Online, 2003. január 9. csütörtök, 12:52
Fotó:

A Stuttgarter Zeitung szerint a Salamander cipőágazatában 5 400-an dolgoznak, ebből háromezren a termelésben. A két legnagyobb üzemben - amelyek Magyarországon találhatók - kétezer munkatársat foglalkoztat a cég. Ha a legszigorúbb szanálási terv valósul meg, az egyik üzemre bezárás vár, s akár 900-an is utcára kerülhetnek. Emellett valószínűleg bezárják a vinningeni cipőgyárat is, ám az ügyben még nem született döntés. A lap úgy tudja, a cég vezetősége a felügyelő bizottság mai ülésén terjeszti elő azt a szanálási koncepciót, amely a Salamander évek óta veszteséget termelő cipőágazatát ismét nyereségessé tenné.

Az MTI érdeklődésére tiszta spekulációnak minősítette Salamander sajtóosztályának munkatársa a Stuttgarter Zeitungban megjelenteket, ám azt megerősítette, hogy valóban ülésezik a felügyelő bizottság, s várhatóan dönt majd a vezetőség szanálási koncepcióiról.

A Salamander tulajdonosa az Energie Baden-Württemberg (EnBW), 95,42 százalékos részesedéssel. A kisrészvényeseket nemrégiben kifizették annak érdekében, hogy a céget, mint egészet könnyebben el tudják adni pénzügyi befektetőnek.

Tiszta spekulációnak nevezte csütörtökön az MTI érdeklődésére válaszolva Tanja Schmitzer, a Salamander sajtóosztályáról a cipőiről híres konszern leépítési terveiről a Stuttgarter Zeitung aznapi számában megjelenteket.

HOZZÁSZÓLÁSOK