Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy év alatt húsz százalékkal nőtt a Díjneten keresztül végrehajtott elektronikus számlabefizetések száma, míg 2017 első hat hónapjában 2 millió 165 ezer, idén január-júniusban már 2 millió 589 ezer befizetési tranzakciót regisztráltak a rendszerben - közölte a cég az MTI-vel.

Az idei első félév végére 640 ezer fölé emelkedett a társaság regisztrált ügyfeleinek száma, ami egy év alatt 11 százalékos bővülés.

A Magyar Posta és a Takarék Csoport közös tulajdonában álló független e-számlakezelési szolgáltató 2018 első félévében összesen több mint 4,6 millió számlát mutatott be a nála regisztrált fogyasztóknak, vagyis idén már a bemutatott számlák többségét, 56 százalékát fizették ki a Díjneten keresztül, bankkártyás, regisztrált internetbankos vagy mobiltelefonos fizetéssel. A többi számla kiegyenlítése főként egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással, illetve a szolgáltató felé történő egyedi befizetéssel történt.

A rendszeren keresztül elérhető szolgáltatók köre négy szolgáltató csatlakozásának eredményeként egy év alatt 29-re nőtt. A legtöbb számlát idén is a Díjbeszedő Holding Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a UPC Magyarország Kft., az NKM Földgázszolgáltató, a FŐTÁV Zrt., illetve az E.ON mutatta be a rendszeren keresztül. A jövőben a Díjnet rendszerén keresztül válnak elérhetővé a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában álló öt nagy regionális víziközmű e-számlázási szolgáltatásai.

Már alacsony számú ügyfélkör mellett is jelentkeznek az elektronikus számlázás előnyei, a számlázási költségek csökkenéséből származó megtakarítás, emellett erősödik a díjfizetési fegyelem - mondta el  Garamszegi Tamás, a Díjnet vezérigazgatója.

A társaság szolgáltatásait használó fogyasztók a számláikat egy helyen, elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről ugyanúgy e-mailben figyelmezteti őket a rendszer, mint a közelgő lejárati határidőre. A Díjnet rendszerébe beérkező számlák kiegyenlítésére számos lehetőség választható, a múltbéli fizetési tranzakciók megtekintésére és a számlák letöltésére pedig a bemutatásukat követő legalább 18 hónapig van mód.

A Díjnet Zrt. Magyarország független e-számlakezelési szolgáltatója, a társaság regisztrált ügyfeleinek száma jelenleg meghaladja a 640 ezret.

Tavaly a Díjnet nettó árbevétele 658,3 millió forint volt, adózott nyeresége 45,67 millió forintot ért el. 2017-ben az e-számlakezelő cégen keresztül megvalósított fizetési tranzakciók összege 43,7 milliárd forint volt, 36 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 32,1 milliárd forintot.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.