A nyílt tender eredménytelenségét az ajánlatkérő Országos Rendőr-főkapitányság közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A felhívás két részből állt, és ezekre külön-külön lehetett ajánlatot tenni. Az első rész 24 gyárilag előállított, rendőrségi kivitelű motorkerékpár szállítására szólt. Feltétel volt, hogy a járművek rendelkezzenek a 2017. január 1-jét megelőző keltezéssel ellátott típusbizonyítvány esetében a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiállított típusbizonyítvánnyal, a 2017. január 1-jét követő keltezésű típusbizonyítvány esetében az NFM által kiállított típusbizonyítvánnyal és magyar nyelvű kezelési utasítással.

A második rész 19 segédmotoros kerékpár beszerzését tartalmazta. Minden járműnek teljes körű, a jótállási időn belüli eseti javítását Magyarország területén legalább egy, az adott gyártmány és típus javítására alkalmas átadó és átvevő pontot biztosítani kellett az ajánlattevőnek.

Az ajánlattevőknek fel kellett volna mutatniuk az elmúlt három évből 15 gyárilag - rendészeti szolgálati feladatok ellátására - kialakított motorkerékpár, illetve 12 segédmotoros kerékpár, szerződésszerű szállításáról szóló referenciát.

A tender mindkét része eredménytelen lett, mivel az ajánlattételi felhívásban előírt határidőig (március 2-ig) nem nyújtottak be ajánlatot.