Senki nem akar a korrupció ellen küzdeni?

Senki nem tett ajánlatot a Kapacitásfejlesztés a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében címmel kiírt tenderre - közölte az ajánlatkérő Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) a Közbeszerzési Értesítőben.
Németh Géza, 2017. április 11. kedd, 16:07
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Védelmi Szolgálat nyílt közbeszerzést írt ki arra a projektre, amelyben az it infrastruktúra fejlesztésére kellett volna ajánlatot tenniük az arra vállalkozóknak. A projekt uniós támogatású lett volna, a Közigazgatás-és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program (KÖFOP) keretében.

Az ajánlatkérő két független (nyílt és minősített) informatikai rendszer elemeinek szállítását irányozta elő, kiegészítve azokat az implementációval, annak dokumentálásával, továbbá az oktatással is.

A minősített és a nyílt rendszer is privát felhő kialakítását jelentette volna, azon belül - egyebek mellett - adatközponti hardverek és szoftverek, továbbá tárolók szállítását, virtualizációs és mentési környezet kialakítását kérte  az NVSZ.

Az eljárásban nem nyújtottak be ajánlatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dr_Hibb_Antal_okleveles_ebado-szakerto, 2017.04.15 17:20

Ez kb. olyan, mintha Al Capone nyílt közbeszerzésen írt volna ki vérdíjat a saját fejére...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Szalay_Miklos, 2017.04.15 13:22

Apropó, itt egy érdekes írás az érdekek erejéről, arról hogy sokkal inkább azok mozgatják a világot, mint bármi más.

http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid071

(A legfelső sor a kép tetején, "Érdekek". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Lásd továbbá az Állam részt többek között a hatalommal való visszaélésről.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html