Siker: magyar márka győzött a multival szemben

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen eltiltotta a Zara Home-ot a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. készletének utánzásától - adta hírül a Sár és Társai Ügyvédi Iroda.
Domokos Erika, 2018. május 7. hétfő, 11:40
Fotó: Napi.hu

A peres eljárást azért indította a Herendi Porcelánmanufaktúra, mert 2016 januárjában tudomására jutott, hogy a Zara Home Magyarország Kft. egy Herendi porcelán teáskészlet utánzatát gyártatta le, és hozta forgalomba üzleteiben, valamint webáruházában - közölte a Sár és Társai Ügyvédi Iroda.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete megállapította, hogy a spanyol tulajdonú Zara Home által forgalmazott termékek az összetéveszthetőségig hasonlóak a Herendi Porcelánmanufaktúra egyik teáskészlet családjával mind a külső megjelenés, mind az összhatás tekintetében. A bíróság ezért jogerősen eltiltotta a lakberendezési céget a további jogsértő magatartástól, elrendelte a jogsértő termékek megsemmisítését, valamint ezen felül arra kötelezte a Zara Home-ot, mint pervesztes céget, hogy a sajtóban jelentesse meg a jogsértő magatartását, ezzel is nyilvános elégtételt adva a Herendinek.

A Herendi Porcelánmanufaktúra rendkívül fontosnak tartja a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogai hatékony védelmét és az azok érdekében történő azonnali fellépést, adott esetben még az olyan multinacionális cégek ellen is, mint a Zara Home. A Herendi csaknem 200 éve készíti Hungarikumnak számító kézműves termékeit, és mindig is nagy hangsúlyt fektetett a Herendi márka védelmére - írták a közleményben. (Herendi Porcelán Palota épül a belvárosban - ezt a cikket olvasta már?)

A kép illusztráció, azon nem a cikkben szereplő készlet látható. Rózsamotívumos készlet a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-től.

HOZZÁSZÓLÁSOK