A jelzálogbank ezúttal az októberi aukción már forgalomba hozott EJBFN19/A és EJBFN21/A elnevezésű fix kamatozású jelzáloglevél sorozatokat ajánlott fel a befektetőknek megvásárlásra programforgalmazói kör bevonásával, nyilvános tőzsdei aukció formájában.

A 2016-2017-es, 200 milliárd forint keretösszegű jelzáloglevél-kibocsátási programja keretében a jelzálog-hitelintézet rábocsátást szervezett a 3 éves, 2 százalék fix kamatozású, és az 5 éves lejáratú, 2,5 százalék fix kamatozású tőzsdére bevezetett jelzáloglevél-sorozatokra.

A rábocsátásnál a két jelzáloglevél sorozatra összesen több mint 87 milliárd forint össznévértékű ajánlatot nyújtottak be a befektetők, meghaladva az első aukción benyújtott ajánlatok mennyiségét, melyből a kibocsátó több mint 26 milliárd forintot fogadott el. A 3 éves jelzáloglevél-sorozatból kibocsátott, megközelítőleg 12 milliárd forint névértékű jelzáloglevelek átlagos hozama 1,59, míg az 5 éves futamidejű értékpapír-sorozatból elfogadott több mint 14 milliárd forint névértékű jelzáloglevelek átlagos hozama 2,58 százalék. Az Erste Jelzálogbank Zrt. ezzel folytatta a két nagyobb méretű, likvid sorozat felépítését.