Újra állami támogatást kapott Simicska Lajos

Az egykor a Fidesz gazdasági hátországát kiépítő, majd a párt környékéről nagy zajjal távozó Simicska Lajos régen rendszeres nyertese volt vállalkozásaival állami pályázatoknak és közbeszerzéseknek. A szakítás óta viszont először kapott támogatást, most 5 millió forinthoz jutott hozzá panziója fejlesztéséhez.
Szabó Dániel, 2020. július 21. kedd, 08:17
Fotó: Pexels

Öt millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott egy hárskúti panzió fejlesztésére Simicska Lajos, a 2015-ös G-nap óta a kormánynál kegyvesztetté vált vállalkozó. A 100 leggazdagabb kiadvány szerint 27 milliárdos vagyonnal a 49. leggazdagabb magyar a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázaton nyert egy pályázaton.

Az érdekeltségében maradt Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. a Veszprém megyei településen lévő panzióját, a Faunus Vendégházat fejlesztheti. A legolcsóbb szoba 16 ezer forintba kerül, a narancs apartmanban viszont már 56 ezer forintba kerül egy éjszaka - írja az Mfor.hu.

A cég egyébként 2019-ben is veszteséggel zárt. A beszámolója szerint a cég ugyan 29,8 millió forintról 32,9 millió forintra tudta növelni a bevételét, de a 2018-as 59 millió forintos veszteség után 2019-ben már 64 millió forintos veszteséget könyvelhetett el.

HOZZÁSZÓLÁSOK