BUX
39543

Simicska ebben is alulmaradt

Egy területen sikerrel zárult Simicska Lajos kiszorítása: nem férhet hozzá az állami reklámpénzekhez. Az érdekeltségébe tartozó, az előző ciklusban taroló ügynökség másfél éve nem nyert közbeszerzést - írta a Népszabadság.

Napi.hu, 2016. március 9. szerda, 09:03

A vállalkozó érdekeltségébe sorolt Inter Media Group (IMG) nevű ügynökség 2014 augusztusa óta nem nyert tendert, holott az előző ciklusban az Orbán-kormány kedvenc médiaügynöksége volt.

A társaság 2010-2014 között megtízszerezte az árbevételét. A "simicskátlanítás" hirtelen következett be, a 2014-es választások után még négy hónapig működött a fideszes gépezet, ami 2,6 milliárdos megbízást hozott, ám később a források már másfelé folytak írta a lap.

A friss összesítés szerint 2014 óta a legnagyobb szeletet az állami reklámtortából a Csetényi ­Csaba tulajdonában lévő Network (korábbi nevén HG) 360 Kft. hasította ki, összesen 4,9 milliárd forint elköltésére kapva megbízást. a kijelentése fényé­ben. A Népszabadság gyűjtése szerint az eddig elnyert 18 közbeszerzésből csak hat esetében volt nyílt eljárás, több tender felhívását az állam nem is tette közzé, csak meghívta rá a szereplőket.

A Kuna Tibor tulajdonolte Trinity és Young and Partners alkotta csoport a lap számításai szerint a választások óta 44 közbeszerzés keretében 1,54 milliárdnyi megbízást nyert el.

Az előző ciklusban is jól szereplő Bell and Partners a választások óta 1,8 milliárdnyi megbízást nyert el az államtól. A korábban is sikeres Mindshare amerikai hátterű ügynökség eddig 1,26 milliárdnyi állami megbízást kapott - írta a lap.