Simicska pert nyert - több száz milliós kártérítést kaphat

Másodfokon is Simicska Lajos cégének adott igazat a bíróság a hirdetési oszlopok ügyében, így arra is van esély, hogy a Mahir kártérítést kap majd a lebontott oszlopok miatt - írja az Index.hu.
Szász Péter, 2017. február 28. kedd, 15:34
Fotó: Napi.hu

A Fővárosi Önkormányzat jogtalanul bontotta fel 2015-ben a hirdetőoszlopokról szóló szerződését a Mahirral - mondta az Indexnek Puskár Anett, a Mahir tanácsadója, miután Simicska Lajos cége másodfokon is pert nyert a bíróságon.

A fővárosi Ítélőtábla debreceni tanácsa szerint (Debrecenben zajlott a per) hatálytalan és érvénytelen volt a felmondás, ami azt jelenti, hogy a Mahir 25 éves szerződése érvényben marad.

Az "oszlopháború" 2015 végén tört ki Budapesten, amikor a fővárosi önkormányzat hirtelen felbontotta a Mahir hosszú távú szerződését. A Mahir tíz évvel ezelőtt, tehát még baloldali vezetés alatt kötött szerződést a fővárossal a hirdetőoszlopok kihelyezéséről. Ez monopolhelyzetbe hozta a Mahirt a forgalmas csomópontokban, valamint belvárosi tereken. A fővárosi önkormányzat viszont csak Simicska és Orbán összeveszése után, ősszel ismerte fel, hogy előnytelen ez a szerződés.

Bontják az oszlopokat (MTI)

A főváros ezután egyoldalúan szerződést bontott Simicska Lajos reklámcégével, karácsony előtt pedig rendeletet alkotott, hogy elbontatja a budapesti közterületekről mind a 761 hirdetőoszlopot. Emlékezetes, hogy amikor megjelentek a fővárosi cég emberei egy oszlopnál, hogy lebontsák, a Simicskáék által megbízott őrző-védők körbeállták azt. Később a bíróság jogerősen eltiltotta a fővárost a bontástól.

Puskár Anett azt mondta, hogy a Mahir igényt fog tartani kártérítésre, amely több 100 millió forintos lehet.

HOZZÁSZÓLÁSOK