Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hasonlóan Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz, a Class FM korábbi gazdájához - aki egy ideje folyamatosa harcban áll a kormánnyal -, a rádióadó új tulajdonosa is felveszi a kesztyűt az államigazgatás barátságtalan lépésével szemben - derül ki a Világgazdaság cikkéből. Nevezetesen felülvizsgálati eljárást kezdeményezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsánál a csatorna frekvenciahasználatáról hozott döntése ellen.

Magyarán azt akarják, hogy a hatóság vizsgálja felül azt a döntését, miszerint a Class FM frekvenciáját újrapályáztatja ahelyett, hogy meghosszabbítaná a jelenlegi üzemeltető használati jogát. A cég vezetősége abban bízik, hogy itt jogi kérdésről van szó, amelynek többféle értelmezése lehetséges (akármit is jelentsen ez). Addig is dolgoznak rendületlenül, és ha új pályázat lesz, azon indulni fognak.

Srácok, keljetek már fel!

A Class FM-et üzemeltető Adventio Zrt.-nél átszabták a menedzsmentet. (Ezt a céget vette meg az amerikai-svájci tulajdonú Sláger Rádió Zrt. Simicska Lajostól és üzlettárságától Nyerges Zsolttól.) Csupa olyan ember érkezett, akik régi motorosok a kereskedelmi rádiózásban.

Most a csatorna ráncfelvarrásán dolgoznak, mert megváltoztak a rádiózási szokások: az emberek már nem a szokásos módon hallgatják a rádióadókat, nemes egyszerűséggel bekapcsolva a rádiójukat, hanem nő a mobil alkalmazások szerepe.

A reggeli műsorvezetők lázadásairól szóló hírekre reagálva a cég vezetője azt mondta, hogy jól kijönnek a srácokkal, ám megjegyezte, hogy egy reggeli műsort manapság fél-egy év alatt fel lehet építeni a semmiből. (Ha valaki nem értené: ha sokat szívóznak a srácok, lecserélik őket, mint egy használt ruhát - szerk.)