SkyEurope: új városok, új gépek

Megérkezett a SkyEurope első Boeing 737-700-as, új generációs repülőgépe. A diszkont légitársaság 2010-ig 32 új gépet állít forgalomba, az idén összesen hat, jövőre pedig további 10 gép kerül a céghez - mondta Christian Mandl ügyvezető igazgató a társaság mai sajtótájékoztatóján, ahol kiderült az is, hogy az összesen 1,8 milliárd dolláros gépvásárlás finanszírozásába beszállt a GECAS.
Diószegi József, 2006. március 21. kedd, 13:59
Fotó:

A cégvezető közölte továbbá: Budapestről újabb négy helyszínre, Nápolyba és Bolognába (előbbi helyre heti kettő, utóbb városba pedig heti 3 járatot indítanak), továbbá heti alkalommal Várnába és Burgaszba is repül majd a SkyEurope. (Így a cég Budapestről 8 ország 15 repterére közlekedtet majd gépeket.)

A cégvezető azon kérdésünkre, hogy a Budapestről induló tradicionális járatok közül melyik veszteséges, nem adott egyértelmű választ. Csupán arra emlékeztetett, hogy a londoni járatot fogják megszüntetni a nyár elejétől, mivel ez nem volt gazdaságos. A hazánkban 2003 novemberében megjelenő cég a múlt évben összesen 540 ezer utas szállított Budapestről, amellyel a hazai fapados piac 25 százalékát tudhatja magáénak. A SkyEurope Hungary Kft. által közlekedtetett gépek kihasználtsága tavaly 75 százalékos volt, ami 2 százalékpontos javulás az előző évhez képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK