Sms-ben jött a fenyegetés - büntették a behajtót

SMS-ben fenyegette ügyfeleit az EOS Faktor, ezért 10 millió forintos bírságot szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A cég kommunikációja során pszichés nyomást gyakorolt az ügyfelekre, így többszörösen is megsértette az agresszív kereskedelmi gyakorlatot tiltó rendelkezést.
Sebestyén Stella, 2012. november 5. hétfő, 13:52
Fotó: Napi.hu

A PSZÁF a vizsgálatot lezáró, ma közzétett határozatában megállapította: az EOS Faktor által az ügyfeleknek küldött rövid szöveges (sms) üzenetek tartalma - egyebek között a "saját érdekében azonnali visszahívását várom", a "jogi eljárás elkerülése végett fizessen határidőre", vagy a "Szeretné, ha önnel szemben kényszerintézkedéseket foganatosítanánk?" kitételek -, s azok fenyegető jellege a fogyasztók megzavarásával pszichés nyomást fejtett ki.

Az üzenetek szóhasználata alkalmas volt arra, hogy - kényszerintézkedést vagy egyéb (például rendőrségi vagy büntető jogi) hátrányos eljárást kilátásba helyezve - félelmet keltsen a fogyasztókban, s befolyásolhatta ügyleti döntésüket, hogy fizetési kötelezettségüknek milyen formában és módon tegyenek eleget, vagy esetlegesen vitassák a társaság által támasztott követelés összegét. A több mint 61,5 ezer fogyasztónak összességében bő 102 ezer alkalommal kiküldött üzenetek így megsértették az agresszív kereskedelmi gyakorlatot tiltó törvényi előírást.

Ugyancsak e jogszabály ellen vétett az EOS Faktor azzal, hogy a pénzügyi szolgáltatásból eredő követelések behajtása során jogsértő tartalmú nyílt levelező lapokat küldött több mint 31 ezer, tartozással rendelkező fogyasztónak. A levelező lapokban szereplő burkolt fenyegetés - "saját érdekében azonnali visszahívását várjuk"- ugyanis szintén alkalmas volt a fogyasztók ítélőképességének torzítására, s tisztességtelen módon befolyásolhatta döntésüket fizetési kötelezettségük teljesítése kapcsán.

A PSZÁF a társaság által elkövetett jogszabálysértést rendkívüli súlyúnak minősítette, mert a behajtási, követeléskezelési eljárással érintett fogyasztó a fennálló tartozása miatt már alapvetően pszichés nyomás alatt áll, hátrányos helyzetben éli meg a vele szemben foganatosított követeléskezelési lépéseket. A PSZÁF álláspontja szerint a követeléskezelés körébe vont fogyasztó számára - éppen ezen rendkívül érzékeny, különösen kiszolgáltatott helyzeténél fogva - a társaság által küldött üzenetek, amelyek félelemkeltésre alkalmasak, fokozottan járhatnak hátrányos pszichés hatással. A PSZÁF álláspontja szerint ugyanis a fenyegető, félelemkeltő kommunikációs gyakorlat felerősített pszichés nyomást eredményez a követeléskezelésbe vont fogyasztó számára.

A PSZÁF mindkét jogsértés esetében megtiltotta a társaságnak a jogsértő magatartás folytatását, egyúttal összességében 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a történtek miatt. Ebben jelentős szerepet játszott az esetek, ill. az érintett fogyasztók nagyon magas száma is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Drazsen, 2012.11.05 22:17

@na4: Na, énnekem igazán nem lehet felróni azt, hogy támadom a bakokat, meg a behajtókat, de azért van egy mondat, ami sok.

"Szeretné, ha önnel szemben kényszerintézkedéseket foganatosítanánk?"

Ez mit jelent ??? Lehet jogi lépésekkel fenyegetni az adóst, és mivel a bankoktól 20-25%-ért megvették a követelést jogi eszközökkel lehetséges is, hogy ennek a kétszeresét behajtják. DE hangsúlyozom: JOGI ESZKÖZÖKKEL, NEM KÉNYSZERINTÉZKEDÉSEKKEL.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2012.11.05 19:24

Az eszem áll meg: aki tartozik, aki költekezett, aki nem fizet, azt védik, aki meg jogosan visszaköveteli a pénzt, azt megbüntetik. A feje tetejére állt a világ. Ezekután csodálkoznak, hogy nem megy a hitelezés?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html