A Ford szeptemberi értékesítése több, mint 51 százalékkal, 452 darabbal haladta meg a tavaly szeptemberi értékesítési számokat és 1332 darabos értékesített gépkocsival és 13,47 százalékos piacrészesedésével ismét a magyarországi újautó értékesítési lista élén végzett. Az amerikai autógyártó minden idők magyarországi értékesítési rekordját túlszárnyalva, 770 darab haszongépjárművet adott el, amellyel szintén a magyar piac többi szereplője elé került - olvasható a társaság közleményében.

A haszongépjármű-szegmensben 45,7 százalékos volt a növekedés az első háromnegyed évben; míg  83,5 százalékos növekedés szeptemberben; a legmagasabb Fiesta Van értékesítési eredmények idén, illetve stabil piacvezető pozíciót birtokol a Ranger és a Transit modellcsaládban.

Szeptemberben az alkatrész és szervizforgalom is rekordot döntött, ami a tavalyi évhez képest 8 százalékos növekedést jelent, éves szinten pedig eddig 9 százalékos növekedést tapasztalható a márkaszervizek forgalmában.

Magyarországon a Ford gépjárművek értékesítési eredménye szeptemberben 24,6 százalékkal emelkedett. A szeptemberi piaci részesedés majdnem 2 százalékponttal 13,47 százalékra nőtt, az év első kilenc hónapjának adatai alapján pedig 12,87 százalékon áll. A 11000 darabot megközelítő első háromnegyedéves eredményével pedig a Ford a második helyezettet 2915 darabbal megelőzve vezeti a magyar piacot.

"Külön említésre méltó a haszongépjármű szegmensben hónapról-hónapra elért első helyünk, mely európai szinten is egyedülálló. Ebben a szegmensben a széles választási lehetőséget nyújtó Transit modellcsaládunk, és az új Ranger modellek sikerét tovább erősíti a szeptember óta újra elérhető Növekedési Hitel Program melynek keretében a vállalkozásoknak kínálunk alternatívát." - idézi a közlemény Szamosi Viktort, a Ford Magyaroszág ügyvezető igazgatóját.