Sok pénz vár a magyar kkv-kra

Mintegy 90 milliárd forint hitelkerethez juthatnak magyar vállalkozások az Eximbank és a Világbank csoporthoz tartozó garanciaszervezet, a MIGA együttműködésének köszönhetően - közölte az Eximbank Zrt. az MTI-vel.
Domokos László, 2017. április 23. vasárnap, 08:28
Fotó: Napi.hu

Az Eximbank a finanszírozó pénzintézetekkel, az ING Bankkal (ING-DIBA AG) és a KBC Bankkal (KBC Bank N.V.) már korábban aláírta a hitelkeret megállapodást.

A hitelkerethez kapcsolódó garanciaszerződést a Világbank csoporthoz tartozó Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) garanciaszervezet és az Eximbank képviselői a hétvégén írták alá az Egyesült Államokban. A hitelkeret összege 300 millió euró, a MIGA a kamat és tőkefizetések 95 százalékát garantálja.

A MIGA elemezte az Eximbank magyar gazdaságban betöltött szerepét, ennek eredményeképpen nyújtott garanciát az Eximbank hitelfelvételéhez, amely mögött visszavonhatatlan és feltétel nélküli állami készfizető kezesség áll. Az együttműködés célja a magyar exporthitelezés további erősítése, különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) körében.

Az Eximbank a hitelből elsősorban az exportképes vállalkozásoknak biztosít forrást, a hitelek futamideje 2-5 év lehet, a kölcsönöket a bank a piaci kamatoknál kedvezőbb feltételekkel adja a vállalkozásoknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.04.23 10:39

Ez megint csak egy látszatintézkedés, amivel az állam bizonygatja, hogy itt tesznek valamit a vállalkozókért, és hú micsoda lehetőségek vannak.
Csakhogy a valóság az, hogy olyan feltételek vannak, hogy a fideszes haverokon kívül még a hitelnek se feleljen más vállalkozó.
A hitel is pont ugyanaz mint az EU-s támogatások. Nincs az mezei vállalkozó, amelyik kapott volna. Csak a fideszes rokonok, haverok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html