A Szabad Föld kiadója 990 millió forintos tőkeinjekciót kapott - a pénz már megérkezett a számlájára -, így a törzstőkéje 1,018 milliárd forintra nőtt. Ezzel párhuzamos folyt a Népszava kiadójának megerősítése. Minderre a Geomédia-lapokat korábban megvásárolni kívánó, liechtensteini bejegyzésű XXI Century Invest AG-vel kötött megállapodás egyoldalú geomédiás felmondása után került sor - számolt be a portál.

Az újságok a régi geomédiás vezérkar irányítása alatt maradnak: a XXI. század élén Horváth László áll, a Mezőgazda két vezetője a tőkeemelés után Dobricza Gabriella és Lelkes Lajos. A Horizontot Simon Dénes vezeti, a fő részvényes Puch csak a felügyelőbizottságban vállalt szerepet.

Tovább folyik az egész Geomédia-csoport átszervezése ettől függetlenül is. A Vasárnapi Hírek egykori kiadóját, a VH Kft.-t például a napokban részben eladták, és új nevet is kapott. Ezentúl Hatszín Teátrumnak nevezik, és Gálvölgyi Dóra, Gálvölgyi János színész gyermeke vezeti, aki kisebbségi résztulajdonos is lett - írta a hvg.hu.