Sok száz cégtől szabadulna a magyar állam

Több száz cégtől szabadulna az állam, amelyek véletlen kerültek hozzá. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a jövőben online árveréseken próbálja meg értékesíteni a tulajdonrészeit - tudta meg a Magyar Idők.
Szabó Dániel, 2017. július 19. szerda, 11:41
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt öt évben 504 társasági részesedés került úgy a vagyonkezelőhöz, hogy örökös hiányában a cégek tulajdonrésze az államra szállt. Sok esetben a vállalkozások fenntartásának nincs értelme, ezért ezeket felszámolják. Máskor viszont az MNV megpróbálja tovább értékesíteni a tulajdonrészét.

Ritka, hogy igazán értékes cégeket örökölne az állam, ugyanis a vállalkozás irányítójának halálakor már nem végeznek érdemi munkát.

Az is gyakori, hogy ezek érdemi vagyonnal nem rendelkeznek, így nem meglepő, hogy számottevő bevétele nem származott eddig az államnak a tulajdonrész-értékesítésekből. Azonban azt várják, hogy a hamarosan bevezetésre kerülő internetes árverési felület változtat ezen a helyzeten - tudta meg a lap. A rendszer bevezetésének időpontja egyelőre nem ismert.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

drnemoda@yahoo.com, 2017.07.19 12:01

Most - ugye - megy a mellébeszélés ? Mert ez nem igazán probléma ! A hivatalos észrevételezési határidőket figyelembevéve, egy közepes ügyvédi iroda egyetlen félév alatt több száz ilyen céget tudna megszüntetni, vagy értékesíteni. Inkább arról van szó - (nem?) - hogy az államnak fogalma sincs, mit akar orbánviktor, minden egyes esetben ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html