Sokan maradnak le az állami támogatásról

A vállalkozók 68 ezer regisztrált gép után biztosan nem kapják meg a pénztárgépcserére meghirdetett, 50 ezer forintos állami támogatást - írta szerdán a Népszava Antalffy Gáborra, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) elnökére hivatkozva.
MTI-Eco, 2014. május 28. szerda, 08:00
Fotó: Stockfresh

Mivel időközben sokan csődbe mentek - az első negyedévben ezren - vagy a korábbinál kevesebb kasszára tartanak igényt, jelenleg 30-35 ezer vállalkozó esik el több mint 40 ezer pénzpénztárgépe után összesen 2 milliárd forintot meghaladó támogatástól.

A napilap azt írta, hogy aki mindenben követte az előírásokat, és "jó" gépet rendelt, az február végéig, aki a "zűrös" pénztárgépek valamelyikét rendelte meg, április végéig helyezhette - volna - üzembe online pénztárgépét, és kaphatta volna meg a támogatást. Csakhogy ezrek kaptak értesítést a forgalmazóktól arról, hogy legföljebb májusban vagy június-júliusban tudják szállítani a kasszát.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a támogatás kiutalására nyitva álló határidő még nem járt le, csak 2014. június 30. után lehet pontos tájékoztatást adni arról, hogy az adózók ténylegesen hány pénztárgép után vették igénybe az állami támogatást.

A lapban az is olvasható, hogy sok online pénztárgép nem bírja a terhelést, az 50 ezer forintos állami támogatástól eleső vállalkozók érdekeit képviselő, egyesületi bejegyzésre váró ÉRVEK becslése szerint már minden harmadik online pénztárgépet szervizelni kellett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ftlonger, 2014.05.28 09:44

KÉT betűs nép szavazott -így jártak -élvezzék !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2014.05.28 08:44

A JÓ NEMZETI ONLINE KASSZA NEM LEHET ROSSZ.

Aki ezt tudja, az nem méltatlankodik.

legyen elég annyi: a kassza is nemzeti bélyeget visel.

Gondja van a minőségével?

Lehetetlen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html