Sokan szemeznek a Postabankkal

Szinte napról napra látnak napvilágot újabb és újabb bejelentések és értesülések, amelyek arról szólnak, ki szeretné a leginkább magáénak tudni a Postabankot. Legutóbb az olasz Unicredito illetve a HVB neve merült fel.
NAPI Online, 2003. február 20. csütörtök, 16:05
Fotó:

Az Unicredito a Postabank megvásárlására törekszik, s ha ez sikerül, az olasz pénzintézet teljes mértékben behálózza Kelet-Európát - áll a Corriere della Sera olasz napilap mai számában. A lap úgy tudja, a román Demirbank megvásárlása után jöhet a Postabank bekebelezése, bár a tárgyalások
még csak korai stádiumban vannak.

Az elmúlt évet 8,29 milliárd forintos nyereséggel záró HVB Bank Hungary Rt. sem tétlenkedik, a társaság vezérigazgatója közölte, hogy a HVB indul a Postabank privatizációs pályázatán, ugyanis erősíteni szeretné szerepét a lakossági piacon is.

A Budapest Bank tegnapelőtt jelezte, hogy szintén érdeklődik a Postabank megvásárlása iránt. A BB vezérigazgatója, Richard Pelly úgy vélekedett, hogy ha sikerülne megvenni a Postabankot, akkor a lakossági és a kisvállalati szolgáltatások piacán komoly versenytársai lehetnének az OTP-nek, ám bármiféle akvizíció előtt a Postabank alapos átvizsgálására van szükség.

Ringbe szállhat IEB egyharmadát birtokól San Paolo-csoport is, számukra a hitelintézet hálózata és lakossági ügyfélköre miatt lehet vonzó. Az IEB vezérigazgatója mindenesetre szkeptikus atekintetben, hogy végül meg akarják vagy meg tudják-e szerezni a Postabankot.

HOZZÁSZÓLÁSOK