Sokat akar keresni? - Ide menjen dolgozni!

Melyek a leggyakrabban megjelenő nem-informatikai pozíciók és mekkora fizetéseket kínálnak ezek a cégek - ezt mérte fel a régió legnagyobb startup fesztiválját, a közelgő Startup Safary-t szervező budapesti xLabs.
Domokos László, 2018. április 10. kedd, 10:47
Fotó: Pixabay

A mintegy 50 startup cég között végzett felmérésből kiderült, hogy a nem informatikai munkák öt terület köré csoportosulnak: értékesítés, marketing, ügyfélszolgálat, hr, üzleti elemzés/döntéstámogatás. Minden pozícióra igaz: valamilyen szintű informatikai affinitás szükséges hozzá. A startup cégek szeretik belülről kinevelni az utánpótlást, a piacról elsősorban rutinosabb 3-5 éves szakmai múlttal rendelkező jelölteket keresnek. Olyanokat, akik az első naptól értéket tudnak teremteni.

Az Xlabs azt is megkérdezte a cégektől, milyen csatornákon találják meg új munkatársaikat. A legerősebb eszköz a dolgozói ajánlás (75 százalék tette az első három közé), majd a közösségi média (50 százalék), a saját hirdetés/a jelöltek direkt megkeresése következik (44 százalék). Ezt követi a fejvadász/közvetítő és az egyetemi rendezvények.

A fizetési adatok olyan startup cégekre vonatkoznak, amelyek átestek legalább egykörös tőkebefektetésen, növekedési pályára álltak, pénzügyi mérlegük pozitív. Ők már képesek elhozni nagy multiktól is tapasztalt szakembereket. Nagyban függ az ajánlott bér attól, mennyi év és mennyire releváns szakmai tapasztalattal rendelkezik a munkavállaló: egy-egy év plusz vagy mínusz jelentősen mozgatja a bért.

Kínált fizetések
PozícióHavi bruttó alapbér (ezer forint)
Értékesítési vezető1 000-1 200
Sales executive (5 év tapasztalat)500-700
Értékesítés támogató (presales)250-300
Hr vezető (5 év tapasztalat)650-750
Recruiter (3 év ügynökségi múlttal)450-700
Social media manager (3 év tapasztalat)500-650
Content writer (tartalomíró)300-350
Üzleti elemző (3 év tapasztalat)450-650
Ügyfélszolgálatos (csak angol nyelvtudással)250-350
UX designer (2-3 év tapasztalat)530-590
UX researcher (2-3 év tapasztalat)500-600
Adatelemző (1-2 év, 5-6 év tapasztalat)480-750
Boldogságmenedzser (mood manager)280-400
Forrás: Xlabs Kft.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ziziza, 2018.04.11 01:04

@Warlock:

Az a rossz hírem, hogy akikről beszélsz, azoknak büdös a valódi munka....

Ezen kívül nézd végig a mai fiatalokat, akik kijönnek az iskolából, olyan fizikummal rendelkeznek, amivel teljesen alkalmatlanok a nehezebb fizikai munkára, termelésre... és ez az igazán gáz....
....no meg hogy a lébecolós, telefonnyomkodós, bulizós életmódot feladják? nem úgy néz ki....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2018.04.10 11:26

"A mintegy 50 startup cég között végzett felmérésből kiderült, hogy a nem informatikai munkák öt terület köré csoportosulnak: értékesítés, marketing, ügyfélszolgálat, hr, üzleti elemzés/döntéstámogatás."

Ez kész... az alsó listát már nem is méltatom. Csúnya világ jön így... Itt b*szki, termelni élő ember nem akar már... számítógépet nyomkodni, beszélgetni, pofázni, nagy üvegablakos városi irodákban, fingot reszelni. Se mezőgazdasági, ipari szakmai tevékenység, se mérnöki munka... semmi sem vonzó... csak a fingreszelés. Fingreszelésből fog állni a világgazdaság 20 év múlva? Ki fogja a széket meg az asztalt legyártani ezeknek a majmoknak, amire a seggüket meg a laptop-jukat rakják, ki fogja a laptop-ot legyártani? Ki fogja az irodájukat megépíteni, ahol a fingot reszelhetik egész nap?

Fura egy világ lesz ez... na mindegy...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html