Sokba kerül Óbuda üzemeltetése

Nettó 7 milliárd 480 millió forint keretösszegű városüzemeltetési szerződést nyert a Pannon Park Forest Kft. és a Penta Általános Építőipari Kft. Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatától. Hiába a magas összegű keret, mindössze ez a két cég pályázott, közülük a Penta gyakori nyertese a közbeszerzéseknek.
Németh Géza, 2017. május 22. hétfő, 16:15
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztató szerint a nyertes közös ajánlattevőknek - egyebek mellett - a következő üzemeltetési feladatokat kell ellátniuk: rendben tartani közel 3 millió négyzetméternyi parkot, kaszálni 900 ezer négyzetméternyi területet, további 600 ezer négyzetméternyi útpadkával együtt.

El kell szállítani a parkokba kirakott 3 ezer köbméternyi lakossági szemetet, permetezni közel 4 ezer fát, rendben tartani 3 szökőkutat, 11 kutyafuttatót és a két országzászlót. A nyertesek feladata télen az utak szórása, a jelzőtáblák javítása, pótlása, továbbá az illegális és veszélyes hulladéklerakók felszámolása is.

Az önkormányzat április 26-án kötötte meg a szerződést a nyertesekkel, az júniusban lép hatályba és a keret kimerüléséig tart.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK