A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat a Hauszmann rámpa és az Ybl támfal helyreállítása, valamint a Csikós udvar területrendezése. A nyertesekkel január 3-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

A tenderen elindult még az EB Hungary Invest Kft., valamint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. is.

A West Hungária Bau annak a Paár Attilának a cége, aki 2015-ben megvette Tiborcz Istvántól az Eliost. A Várkapitányságnak rövid időn belül ez a második nagy beruházása, február elején a Confector Mérnök Iroda Kft-nek ítélték oda a déli nyaktag nevű épületrész felújítását és átalakítását, 4,6 milliárd forintért.

Tavaly szeptemberben a most nyertes két cég korábban elnyert várbeli beruházása drágult. Az első beruházás a főőrség épületének és a Stöckl-lépcsőnek az újraépítése az eredeti helyén, míg a második a királyi lovarda újraépítése. Mindkét munkát a West Hungária Bau Kft. és a Laki Épületszobrász Zrt. nyerte el még 2016 augusztusában. A módosítást a pótmunkákkal indokolta az ajánlatkérő.

Az első beruházás 3 milliárd 449 millió forintról 3 milliárd 778 millióra, míg a második 3 milliárd 479 millióról 3 milliárd 811 millió forintra drágult.