Sokmilliárdos beruházást kap Szeged

A BP (British Petrol) 8 milliárd forint befektetéssel fejleszti magyarországi szolgáltatói tevékenységét, a Szegeden kialakítandó új központban 500 új munkahelyet hoz létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
MTI, 2016. szeptember 26. hétfő, 11:52
Fotó: Reuters

A fiatalok itthon maradásának lehetőségét, a versenyképes jövedelmet biztosító beruházáshoz a magyar kormány 1,9 milliárd forint támogatást nyújt - mondta Szijjártó.

Brian Puffer, a BP globális üzleti szolgáltatásokért felelős alelnöke hangsúlyozta: 2020-ig 500 magasan képzett új munkatársat alkalmaznak a szegedi szolgáltató központban. Emlékeztetett arra, hogy 2009-ben Budapesten hozták létre szolgáltatói központjukat, a magyar munkatársak elkötelezettsége, kiváló munkája alapján döntöttek a magyarországi fejlesztés mellett.

Szerinte a szegedi helyszín mellett szólt a megfelelő üzleti környezet, az egyetem jelenléte, az autópályán történő könnyű megközelítés, valamint a jó együttműködés a helyi hatóságokkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bela10243, 2016.09.26 13:39

NORMÁLIS????? Amikor, ma már szinten minden a munkaerő hiányáról szól, 1,9 milliárdot kap egy multi 500 új munkahely létrehozásra? Valósítsa meg támogatás nélkül a beruházást, ha tényleg annyira jó neki!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html